12 Ocak 2011 Çarşamba

İTÜ ve Sosyal Hayat

Melabalar,

İTÜ'nün en eleştirilen yönlerinden birisinden bahsedeceğim size bugün: İTÜ'deki sosyal hayat. Çoğu kişi tarafından eleştirilmesinin sebebi çok iyi tesislere sahip olmasına rağmen bunların çoğuun yoğun kullanılmıyor olması. İTÜ öğrencileri asosyaldir gibi bir görüş yerleşmiş. Fakat daha hazırlık binasına adım attığınızda sizi SKM (Sosyal kültürel merkez) karşılıyor. Bir sürü kurs sunuyor dönemin başında. Bunlar diksiyon derslerinden yan flüt kurslarına, dans eğitimlerinden gitar derslerine kadar çeşitlilik gösteriyor. Ücretleri de aylık 40-50 lira gibiydi en son. SKM hakkında daha detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz: http://www.sosyalkulturelmerkez.com/ Size tavsiyem okula gittiğiniz andan itibaren bu duyuruları takip etmeniz çünkü hepsinin belli kontenjanları veya sınırlı başvuru tarihleri oluyor. Burada İTÜ'nün bir kuralı daha ortaya çıkıyor: Asla beklemeyeceksiniz. Gidip Maçka'daki SKM'ye sorun hangi kurslar ne zaman açılıyor diye veya sınavınız ne zaman hoca duyurmadı mı? Duyurmayabilir. Hocanıza gidip soracaksınız nereden çıkacak, ne zaman, nerde diye. Hiç bir konuda nasılsa söylerler demeyin çok şey kaçırırsınız.

İTÜ'deki yaklaşık 12 köpeğimizden birisi 
Devam etmek gerekirse İTÜ'de çok harika bir olimpik yüzme havuzu var ve kendisi Ayazağa/Maslak kampüsünde Gemi ve Deniz Teknolojileri Fakültesinin arkasında. Bu havuzun kullanım saatleri akşam 8.45 de son buluyor ve 1 saat 15 dakikalık seanslarla girebiliyorsunuz. Seans başı giriş ücreti öğrencilere 3 lira. Fakat parayı kontor alır gibi toplu bankaya yatırıyorsunuz dekontu verdikten sonra havuza, siz girdikçe oradan düşüyorlar. Havuz hakkında daha detaylı bilgi için: http://www.ituspor.itu.edu.tr/ituhavuz/

İTÜ'deki en büyük sosyal aktivite ise öğrenci kulüpleri. Bunların içinde Aikido, kick box, MMA, tekwando gibi savaş sanatları kulüplerinden dalış, paraşüt, dağcılık gibi extreme spor kulüplerine FRP, Go, Japon kültür kulüpleri gibi daha özel alanlara uygun kulüplere veya IEEE Comsoc veya Otokon gibi çeşitli fakülte bölümlerinin daha teknik kulüplerine kadar herkese uygun bir şey var. Ayrıntılı bilgi için : http://www.ksb.itu.edu.tr/main/kulupler.aspx bakılabilir. Fakat burada adı olmayan kulüpler de mevcut. Genellikle Kulüpler dönem başlarında her fakültenin panolarını afişleriyle doldururlar onları takip ederseniz daha başka kulüplerle de karşılaşabilirsiniz.

İTÜ'nün gayet yeni yapılmış stadı içinde çalışan amerikan futbolu takımına veya havuzda çalışan su topu takımına veya fakültenizin futbol takımına girebilir, arkadaşlarınızla Gümüşsuyu veya maslak kampüslerindeki halısahalarda maç yapabilirsiniz. Bunlar da mı kesmedi ? Bir konuya ilgili yeterli kişiyi topladığınızda kulüpler birliğine başvurup kendi kulübünüzü açabilirsiniz. Tabi beklediğiniz desteği her zaman alamayabilirsiniz ve gerekli bürokrasiyi göze almanız gerek.

Size verilecek olan İTÜ web mail adresinizin şifresini unutmayın ve düzenli kontrol edin. Çünkü okul çapındaki seminerler duyurular, yapılacak maçlar, konserler, kulüp reklamları oralardan da yayınlanıyor mail olarak.

Son olarak bunların %95 inin ücretli olduğunu ve ücretlerin kurstan kursa gerekli malzeme ve ekipmanlara göre değiştiğini unutmayın. Fakat bu kursları mezun olduktan sonra alabileceğiniz herhangi bir yere göre de çok çok uygun olduğunu unutmayın.

E peki bu kadar fırsat varken İTÜ öğrencileri neden asosyal damgası yiyor? Çünkü üniversiteli öğrenci psikolojisine kapılıyorlar. Ya bu fırsatların hepsi ellerinin altında olduğundan bunların değeri kalmıyor ya da derslerinde başarılı olmaya öyle kaptırıyorlar ki kendilerini bunlara zaman ya da fırsat ayırmıyorlar. Üzücü...


Captain out !