6 Eylül 2011 Salı

İTÜ'lülere ders seçimi öncesi bir iki uyarı ve hatırlatma daha

Melabalar,


İlk kez ders seçeceklerin kayıtlarını okul otomatik yapıyor zaten (ohh kek !). Ama diğerleriniz şu anda büyük ihtimalle ders programları ve hocalar arasında gidip geliyor bir sürü program alternatifi hazırlıyor. Öncelikle hangi dönem olduğunuza önem verin. Kayıt oldup ders alamaya başladığınız dönem için şurada bir açıklama var buna dikkat edin. http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/201210/ders-plan.html


Bundan sonra ders programınızda almanız gereken derslerin listesine buradan bakıyorsunuz http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/


Alacağınız dersleri gördükten sonra http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/ buradan açılan derslere bakıyorsunuz. Alternatiflerinizi gördükten sonra hocalar arasında kaldıysanız http://www.teknikforum.com/default.php adresine girip sağ üst köşedeki arama çubuğuna hocanın adını copy+paste yapıyorsunuz ve hocanın notlarına ve yorumlarına bakıyorsunuz.


Sonra programınızı hazırlayıp http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/201210/kayit_tarihleri.htm buradan kayıt tarihiniz ve saatinize bakıyorsunuz.


 Ders kayıt anında ters köşe olmamak için dersin sizin bölümünüze açıldığına emin olun.

12712 / MAL 201/ Malzeme Bilimi / ***/EEB/ Cuma/0930/1229/5302/70/ 0/Yok/ ELH, ELK, KON, TEL /Yok 

Şimdi yukarıdaki tipik bir açılan ders. Birinci sütun dersin kayıt kodu, kayıt olurken sadece bunu kullanacaksınız, sakın yanlış yazmayın.İkinci sütun dersin kodu ve 3. sütun da adı, bariz. 4. sütunda dersi veren hocanın adı yazar. Eğer yazmıyorlarsa ya henüz belli değildir kimin vereceği ya da popüler hocalara yığılma olmasın diye vermiyorlardır. 5. sütun dersin verileceği binanın kodu. Buradan bina kodlarına ulaşabilirsiniz http://www.sis.itu.edu.tr/tr/sistem/bina_kodlari.html . 6. sütun dersin günü. 7. sütun dersin verileceği saat aralığı. 12.29 da bitmesinin sebebi 12.30 da başlayan bir dersi almanıza engel olmaması. 8. sütun dersin verileceği sınıfın numarası. Bunlar he fakültede farklıdır. Elektrik-Elektronikte 4105 formatında iken İnşaatta A201 formatındadır. 9. sütun açılan kontenjan miktarı yanındaki de dolmuş olan kontenjan miktarı. 11. sütun çok güzemli ve özel bir sütun, onunla işiniz yok. 12. sütun en önemli sütunlardan birisi, dersi alabilen bölümlerin kodları. Mesela programınızda Malzeme 201 dersi olabilir ama yanında bölümünüzün kodu yoksa o dönem alamazsınız, sonraki dönemleri beklemeniz gerekir. Bölüm kodları için http://www.sis.itu.edu.tr/tr/sistem/fak_bol_kodlari.html . Son sütun ise ön şartlar. Bazı dersleri alabilmek için bazı ön şartlar vardır. Mesela Mat102 dersini alabilmek için Mat101 dersinden en az FF almış olmanız gerekir.Yani kalmış da olsanız en az bir kere o dersi almış olmanız gerekir.
 

Sonra şans getirdiğine inandığınız her şeyi yapıp hızlı bir internet bağlantısı arıyorsunuz o gün kullanmak için.




Not: Hocalar hakkındaki yorumlara bakmayın geçen dönemlerdeki hocanın verdiği notları gösteren grafiğe bakın. İTÜ'de sevilen hocalara olan yoğunluğu azaltmak için pek de sevilmeyen hocalar hakkında yalan yanlış iyi yorumlar yapan insanlar var. Bir arkadaşım istediği hocanın kontenjanı dolmasın diye alternatifi hakkında üşenmeden 50-60 farklı isimde iyi yorumlar yazmış. Ama grafikler yalan söylemez.






Captain out !