26 Nisan 2012 Perşembe

Erasmus Öğrencileri İçin ! - Bölüm 1

Melabalar,

Bu sefer sizlerle Erasmus programına katıldığınız takdirde uygulamanız gereken adımları biraz daha detaylı aktaracağım. Bunların hepsi resmi dökümanlardan alındığından güvenilirliği maksimum düzeyde merak etmeyin.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlk Adım

Asil Erasmu Adayı Öğrencilerinin İTÜ AB Merkezi Erasmus Ofisi'ne teslim etmeleri gereken karşı kurum başvuru evrakları

Son Başvuru Tarihi ............

  1. Başvurular, karşı kurumlara İTÜ AB Merkezi Erasmus Ofisi tarafından gönderilecektir.
  2. 2 Dönem veya Güz döneminde gidecek olan asil aday Erasmus öğrencilerinin karşı üniversitelere göndereceği başvuru evraklarının son teslim tarihi .......... 'e kadardır. Bu tarihe kadar başvurusunu Erasmus Ofisine teslim etmeyen öğrenciler, başvurularının gidecekleri okula kendileri yapmak zorundadır. Bahar dönemi öğrencilerinin başvuru evraklarını son teslim tarihi daha sonra ilan edilecektir
  3. Öğrenciler, gidecekleri kurumun web sitelerinden son başvuru tarihlerini kontrol etmek, tüm başvuru belgelerini öğrenmek ve hazırlamakla yükümlüdür. Bazı okullar, online başvuru isteyebilir, karşı kurumun istediği Eramus başvuru belgelerine ek olarak online başvuru koşuluna da dikkat edilmesi gerekmektedir.
  4. Evrakların tümü İTÜ AB Merkezi Erasmus Ofisine 1 poşet dosya içinde teslim edilmelidir. Her Öğrenci, başvuru dosyasının üzerine bir etiket yapıltırrarak, karşı kuruun son başvuru tarihini, başvurunun gönderileceği ilgili kişinin adresi ve telefon numarasını doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmalıdır. POŞET DOSYANIZIN TESLİMİNDE ERASMUS OFİSİN'NDEN MAVİ RENKLİ "SON ADIM" KAĞIDINI TESLİM ALMAYI UNUTMAYINIZ.
  5. Gidilecek kurumun başvuru formu üzerinde Bölüm/Program ECTS Koordinatörü ve/veya İTÜ Erasmus/AKTS/DE Kurumsal Koordinatörünün (....Koordinatörün Adı....) imzası isteniyor ise, öğrenci bu imzaları başvurusunu teslim etmeden en az 2 gün önce tamamlamalıdır.
  6. DİKKAT: Geç başvuru dosyaları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

KURUMLARIN TALEP EDEBİLECEĞİ ORTAK BAŞVURU BELGELERİ
(Karşı kurumlar aşağıdakilere ek olarak başka belgeler talep edebilir. İlgili web sitesini kontrol ediniz!!!)
  1. Gidilecek kurumun doldurulmuş ve imzaları tamamlanmış başvuru formu veya online başvuru çıktısı
  2. Güncel ve resmi İngilizce trankript
  3. 2 fotoğraf
  4. Tüm onayları alınmış İTÜ Öğrenim Sözleşmesi (Learning Agreement): Öğrenim sözleşmesinin aslı sizde kalmalı, başvuru dosyasına fotokopisi konulmalıdır.

DİKKAT: Özellikle öğrenim sözleşmesinin onay sürecinin zaman alacağı ve tüm onayların son başvuru tarihinden önce alınmış olması gerektiği unutulmamalıdır.

İTÜ AB Merkezi Erasmus Ofisi Öğrenci Görüşme Saatleri
Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe 14.00-16.00
Bu saatlerin uymaması halinde, lütfen nedeninizi açıklayarak telefon veya e-posta yoluyla randevu alınız.
Başvuru teslimi için, 20 ve 27 Nisan Cuma günleri 14.00-16.00 arasında da öğrenci görüşme saati olacaktır.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Devamını da ekleyeceğim. Kendim düşmek istediğim birkaç not var. Birincisi anladığınız üzere her üniversite ayrı evraklar istiyor ve ayrı başvuru şartları var. Gideceğiniz üniversite size İTÜ'den daha çok yardımcı olacak yani. Bunun haricinde İTÜ herkesin başvuru evraklarının topluyor ve sizden adresleri alıp gerekli adreslere toplu gönderiyor. Bunun için son başvuru tarihine kadar yetiştirmelisiniz. Kaçırdınız mı ? Yetişmedi mi ? Önemli değil kendiniz yollarsınız. Asıl önemli olan gideceğiniz üniversitenin son başvuru tarihini kaçırmamanız. Bazı üniversiteler İTÜ'nün son başvuru tarihinden önce kendi başvuru formlarını bile açmamış olabiliyorlar o nedenle kendinizi sıkıntıya sokmayın fakat sürekli takibi de bırakmayın. Evrakların yurtdışına git-gel yapması gerekebiliyor. O nedenle son ana sıkıştırmayın.


Captain out !